Spaanse wijnavond op 15 april 2016

Samen met Elvino! (Spaanse wijnhandel) organiseren wij op 15 april een avond rond "Wijn en Gerecht" met het wijnhuis 'Casar De Burbia', wijnstreek Bierzo, Spanje.

De wijngaarden van Bodegas Casar de Burbia strekken zich uit over de zonnige flanken van de bergen van Valtuille de Arriba op een hoogte van zowat 900 meter. De zuidgerichtheid bevordert de optimale rijping van de druif. De hoogte brengt een groot verschil in dag-en nachttemperaturen met zich mee en is (zoals steeds) bevorderlijk voor de goede verhouding tussen fruit, tannines en aciditeit.

We laten u kennismaken met deze toppers uit Bierzo en creëerden een 7-gangenmenu die hierbij perfect aansluit. Op de avond zelf is Isidro Fernández aanwezig, eigenaar en oenoloog van Casar de Burbia om de wijnen toe te lichten.

We nodigen u uit op 15 april om 19 uur om u te laten genieten van een kleine reeks ongelooflijk lekkere, zeer goed gemaakte en intense wijnen.

Reserveren kan via mail naar info@patrickdevos.be of telefonisch op het nummer 050/335566.

Wij kijken ernaar uit u op deze uitzonderlijke avond bij ons te mogen verwelkomen!


Menu 

Aperitief

  • Makreel op lage temperatuur gegaard, tartaar van makreel, scheermessen met jonge venkel, kruidige sla, krokantje van groenten, jus van scheermesjes, gel van bergamot

Casar de Burbia, Godello, D.O Bierzo

  • Langoustines gebakken met kerstomaatjes, mini courgette, zoete paprika, sausje van saffraan en schaaldieren

Casar de Burbia, Godello, Fermentado en Barrica, 2013

  • Fregola pasta met champignons, hoevekip, jus en chips van aardpeer

Casar de Burbia, Mencia, Garnacha, 2012

  • Gebakken kalfszwezeriken met een chutney van vijgen en rode ui, gebrande nootjes en ui, toast met pesto van olijven en Serranoham

Casar de Burbia, Hombros, Mencia, 2010

  • Rubia Gallega met veel kruidigheid, aubergine gegaard met olijfolie, look en thijm, fondant aardappel, emulsie met Turkse kruiden, puree van romanesco en bloempjes

Casar de Burbia, Tebaida, Mencia, 2011

  • Duif met Medjool dadels, artisjok, puree van erwtjes, kruidige wortelen, sausje met specerijen

Casar de Burbia, Tebaida 5, Mencia, 2010

  • Sorbet van munt en limoen, cremeux van basilicum, komkommer, mousse van ijzerkruid

De prijs voor het 7-gangenmenu bedraagt 120,00 euro alles inbegrepen.
Aanvang om 19 uur.

Inschrijven tot 11 april.

Afbeelding krul Afbeelding krul

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief